Marble bananenbrood

Een lunchtrommel met marble cake?!

Wel in mijn wereld! Dit gezonde bananenbrood mag zeker in de lunchtrommel mee naar school maar kan ook goed gebruikt worden als verjaardagstaart. Wat vuurwerk kaarsen erin en klaar.

3 bananen (rijp)
150 gram amandelmeel
2 theelepels bakpoeder
3 eieren
3 eetlepels honing
0,5 tl vanille poeder
3 eetlepels cacaopoeder (ongezoet en rauwe cacao)

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Doe 3 bananen, het amandelmeel, bakpoeder, de eieren, vanille poeder en 3 eetlepels honing in een keukenmachine en mix tot een glad beslag. Haal de helft van het beslag uit de keukenmachine, voeg dan het cacaopoeder toe aan het beslag in de keukenmachine en meng goed door.

Vet een cakevorm in met een beetje kokosolie/boter en bekleed hem met bakpapier op de bodem.

Doe de helft van het witte beslag in de vorm, lepel voor lepel in een zigzagpatroon. Vul nu de gaten op met de helft van het bruine beslag. Herhaal dit met de rest van het witte en bruine beslag om een tweede laag erbovenop te maken. Nu komt het leukste gedeelte, je maakt nu een marmerpatroon met een satéprikker. Slinger van links naar rechts en 2x over de lengte van de bakvorm.

Bak het bananenbrood 55 minuten.

Optioneel: Smelt 1 chocoladereep au bain Marie en verdeel deze over de cake. Laat de chocolade opstijven in de koelkast. Bewaar de cake in de koelkast.

Dankzij het amandelmeel geef je je kindje een mega portie aan: vitamine E: goed voor stofwisseling en immuunsysteem
Mangaan: goed voor kraakbeen en potaanmaak

Notenallergie? Je kunt het amandelmeel vervangen door speltmeel of havermeel.

Volgende
Volgende

Gezond omgaan met suiker